Koškanje i povici “Izdaja, izdaja!”, “Ne damo Kosovo!” i “Ua, ua!” na sednici o Kosovu

Tokom rasprave u Skupštini Srbije o Kosovu deo opozicije sukobio se sa poslanicima vladajuće koalicije.

0
38

Do koškanja je došlo u trenutku kada je Vučić odgovarao poslaniku Dveri Ivanu Kostiću.

U jednom trenutku poslanici Novog DSS-a i Narodne stranke ustali su, a ispred njih su stali poslanici Srpske napredne stranke pa je došlo do međusobnog koškanja. Oni su uz povike “Izdaja, izdaja!”, “Ne damo Kosovo!” i “Ua, ua!”, prekinuli govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Vi ste Kosovo dali! Mi branimo Kosovo od takvih kao što ste vi! Sram vas bilo lažovi jedni!”, povikao je predsednik sa govornice.

Vučić je optužio opoziciju da je najviše aplaudirala na pominjanje imena bivšeg predsednika Srbije, Vojislava Koštunice, i počeo da čita imena Albanaca koji su u njegovo vreme pušteni iz zatvora.

Predsednik Skupštine Vladimir Orlić optužio je lidera novog DSS Miloša Jovanovića da je hteo fizički da napadne Vučića, a nekoliko puta je pozvao poslanike Narodne stranke, Nove DSS, Dveri i Zavetnika da se vrate na svoja mesta, dok poslanike SNS-a nije opominjao.

Posle nekoliko minuta Vučić je nastavio da govori i da poziva Srbe s Kosova da čuju kako opoziciji nije stalo do njih, dok su opozicionari nastavili da izvikuju parole o izdaji.

Vučić ih je nekoliko puta nazvao kukavicama i huliganima, i dodao da je sreća što “takve kukavice ne vode Srbiju”.

Poslanike Miloša Jovanovića, Bosrilsava Novakovića i Boška Obradovića nazvao je lopovima i izneo niz uvreda na njihov račun.

Paralelno s Vučićem i Orlić dobacivao je s mesta predsedavajućeg, tako da se nije moglo dobro čuti šta ko govori.

U jednom trenutku ton prenosa bio je isključen čak i za novinare koji izveštavaju iz Doma Narodne Skupštine.

Incidentu je prethodio govor lidera Dveri Boška Obradovića koji je pozvao na odbijanje francusko-nemačkog plana da time, kako je naveo, “spreče predsednika da izda Srbiju”.

(Beta, N1, 021.rs)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.