Košarkaška legenda Borislav Stanković u Novom Sadu

VIDEO K9: O životu i radu Borislava Stankovića se trenutno snima dokumentarni film. Tim povodom ova košarkaška legenda obilazi sva mesta u kojima je živeo, pa je tako danas posetio i Novi Sad.

549

Proslavljeni košarkaš Borislav Stanković posetio je danas Novi Sad, kako bi za potrebe snimanja dokumentarnog filma evocirao uspomene na detinjstvo koje je proveo u ovom gradu.

Stanković je tom prilikom posetio i Gradsku kuću gde je razgovarao sa gradonačelnikomMilošem Vučevićem.

“Nekako i pored toga što u Beogradu živim skoro 60 godina, Novi Sad je ostao moj grad. U Beogradu me vrlo često zovu Novosađanin, jer mi je verovatno ostao tzv. lalinski naglasak. Za Novi Sad me vezuju divne uspomene, detinjstvo i toga se čovek najradije seća”, rekao je Stanković.

Stanković se podsetio gimnazijskih dana u Novom Sadu, ali i tenisa, jer, kako kaže, u tom periodu u našoj zemlji košarka nije bila sport broj jedan.

Gradonačelnik Novog Sada rekao je da se nada da će Bora Stanković tokom svog boravka u gradu osećati prijatno i evocirati uspomene iz svog detinjstva.

“Više puta sam istakao da je lepša strana poziva gradonačelnika to što ste u prilici da upoznate i ugostite neke od najuglednijih ličnosti iz raznih sfera društva. Danas mi je čast da razgovaram sa legendom košarke i, za mene, večnim predsednikom FIBA, gospodinom Stankovićem, koji je posebno vezan za Novi Sad. Drago mi je što mogu u ime građana Novog Sada da mu poželim dobrodošlicu”, naveo je Vučević.

Borislav Stanković je rođen u Bihaću 1925. godine i bivši je jugoslovenski košarkaš i trener, kao i dugogodišnji generalni sekretar Međunarodne košarkaške organizacije, a nakon toga i njen počasni sekretar. U Bihaću je živeo do treće godine, kada se porodica preselila u Novi Sad gde su živeli do 1941. godine. Tada su bili primorani da napuste okupiranu Vojvodinu, a bežeći pred ratnim nevoljama, porodica Stanković privremeno se smestila u Ledince, da bi konačno utočište pronašla u Beogradu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.