Košarkašice Srbije na krovu Evrope!

VIDEO K9: Pobedom nad selekcijom Francuske košarkašice Srbije osvojile su titulu šampiona Evrope, koja je ujedno i prva u ženskoj košarci u istoriji naše zemlje. Ovaj uspeh u Budimpešti obezbedio je našim reprezentativkama i plasman na Olimpijske igre u Riju naredne godine.

646

Srpske košarkašice do istorijske pobede stigle su pobedom nad Francuskom rezultatom 76:68 (15:22, 18:10, 20:17, 23:19).

Ana Dabović, koja je briljirala u finalnoj utakmici i meč završila sa 25 poena, proglašena je za najvrednijeg igrača šampionata i izabrana u idealnu petorku Evropskog prvenstva.

“Mi smo svi deo ekipe, i cure koje igraju 35 minuta i one koje ne uđu sekunde, svi smo podjednaki”, rekla je Ana Dabović, MVP Evropskog prvenstva 2015.

Sjajne su bile i Sonja Petrović sa 22 poena i osam uhvaćenih lopti i Danijel Pejdž koja je ubacila 12 poena, a imala je osam skokova. Jelena Milovanović imala je specijalnu ulogu u meču koji im je doneo zlatnu medalju. Iako je u proteklim utakmicama bila među najefikasnijim igračicama u srpskom timu, u finalnom meču bila je igračica zadatka, privlačila je protivničku odbranu na sebe kako bi nesebično razigravala saigračice u svom timu.

“Ovim neverovatnim rezultatom, ostvareni su snovi i postavljena je ozbiljna baza za budućnost, koju treba iskoristiti na što bolji način”, rekla je Marina Maljković, ʺzlatniʺ selektor naše reprezentacije.

Pomenimo i da je u borbi za treće mesto na Evropskom prvenstvu Španija ubedljivo savladala Belorusiju sa 74:58.

Ženskoj košarkaškoj reprezentaciji Srbije večeras će biti priređen doček na balkonu Skupštine grada Beograda, a njihov dolazak očekuje se oko 20 časova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.