Korona virus u Vojvodini

VIDEO K9: Pokrajinska vlada održala je danas sednicu posvećenu aktuelnom stanju povodom pojave virusa korona, na kojoj je konstatovano da je neophodno da sve institucije i ustanove u potpunosti poštuju preporuke Ministarstva zdravlja.

0
78

Pokrajinska vlada podseća na preporuke Ministarstva zdravlja prema kojima je na snazi mera zabrane javnog okupljanja više od 100 ljudi u zatvorenom prostoru i koju će u potpunosti sprovoditi sve javne i privatne ustanove i organizacije u Vojvodini.

Predškolske ustanove, osnovne i srednje škole, kao i Univerzitet u Novom Sadu, nastavljaju sa redovnim aktivnostima.

Biće preduzete mere pojačanog nadzora nad osobama koje se nalaze u kućnoj izolaciji.

Pokrajinska vlada još jednom apeluje na sve građane da primenjuju pojačane mere higijene i poštuju preporuke Ministarstva zdravlja i u svemu postupaju po uputstvima nadležne zdravstvene službe.

U preporukama se navodi:

-pojačana i česta higijena ruku;

-izbegavanje kontakta sa osobama koje imaju znake infekcije organa za disanje;

-izbegavanje masovnih okupljanja i boravka u prostorijama gde se nalazi veliki broj osoba;

-pridržavanje mera zaštite od prenošenja infekcije kod svih osoba koje osete simptome infekcije organa za disanje.

Poseban broj Ministarstva zdravlja za pitanja u vezi sa virusom korona je 064/894-52-35, a Instituta za javno zdravlje Vojvodine 064/8028894 i 064/8028895.

Na sednici je doneta odluka da se iz Direkcije za robne rezerve AP Vojvodine osnovnim i srednjim školama, visokim školama, fakultetima i socijalnim ustanovama uputi pomoć u vidu higijenskih sredstava.

Pokrajinska vlada će, kako je saopšteno, uputiti i pomoć u iznosu od po 25.000 evra regiji Hubej u Kini i Lombardija u Italiji, koje su zahvaćene epidemijom virusa korona.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.