Korona virus u Evropu stigao još u decembru?

Pacijent kojem je dijagnostikovana upala pluća u blizini Pariza, 27. decembra, u stvari je imao korona virus, izjavio je njegov lekar.

15

Dr Iv Koen rekao je francuskim medijima da je bris, uzet u vreme kada je taj pacijent bio bolestan, nedavno testiran i da je pozitivan na KOVID-19, piše BBC.

Pacijent, muškarac pedesetih koji se od tada potpuno oporavio, rekao je da nema pojma gde je zakačio korona virus jer nije bio ni u jednom zaraženom području.

Pacijent je, prema rečima dr Koena, bio bolestan oko dve nedelje i zarazio je i svoju decu, ali ne i suprugu koja radi u supermarketu, piše “Gardijan”.

“Bio je u zaprepašćen, nije razumeo kako je zaražen. Zajedno smo sastavljali slagalicu i on nije nigde putovao. Bio je u kontaktu samo sa suprugom koja je radila pored štanda za suši, blizu kolega kineskog porekla”, rekao je dr Koen.

Ova vest znači da je virus možda stigao u Francusku i Evropu skoro mesec dana ranije nego što se ranije mislilo.

Do sada su prva tri slučaja korona virusa u zemlji potvrđena 24. januara. Od toga su dve zaražene osobe bile u Vuhanu u Kini – gde je epidemija prvi put otkrivena, a treći je bio član porodice jednog od njih.

Dr Koen je rekao da je alarmirao Nacionalnu zdravstvenu agenciju (ARS) i da poziva druge virusologe da ponovo testiraju briseve u svojim bolnicama na KOVID-19. (Blic)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.