Korona i najstariji

VIDEO K9: Od samog početka epidemije korona virusa, intezivnije je počelo da se govori o mentalnom zdravlju, naročito najstarijih sugrađana, čija je sloboda kretanja najugroženija. U PUPS-u smatraju da rigorozna zabrana kretanja nije uticala na mentalno zdravlje najstarijih koji, kako navode, podržavaju sve mere Vlade Srbije.

0
15

Epidemija korona virusa u našoj zemlji traje skoro 7 meseci. Tokom vanrednog stanja i zabrane kretanja aktuelizovana je tema o uticaju ovih mera na mentalno zdravlje građana, naročito onih starijih od 65 godina kojima je izalazak na otvoreno bio gotovo potpuno zabranjen.

Korona je kod najstarijih sugrađana povećala odgovornost i oni su podržali sve mere Vlade Srbije, smatraju u Partiji udruženih penzionera Srbije (PUPS).

Upitan da prokomentariše mentalno zdravlje najstarijih ljudi tokom karantinskog perioda, Miroslav Španović, potpredsednik PUPS-a navodi da je ova populacija osetljiva, ali da zabrana kretanja nije mnogo uticala na njihovo mentalno zdravlje.

Najstariji se odgovornije ponašaju od mlađe populacije, zaključuje Španović te dodaje da su dosadašnje mera Vlade bile su u korist najstarijih sugrađana.

On naglašava i da, kako je rekao, “mudrost dolazi sa godinama, te da su najstariji sugrađani svesni opasnosti korona virusa i stoga poštuju sve propisane mere, a podržavaće i, kako je naveo, radikalnije, ukoliko to bude preporuka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.