Korisne školice za budućnost

VIDEO K9: U Gradskom centru za unapređenje reproduktivnog zdravlja u Novom Sadu za četvrtak je zakazano novo predavanje u okviru Škole roditeljstva. Školice u ovom Centru svakog meseca organizuju brojna zanimljiva predavanja za buduće roditelje, a odnedavno i za bake i deke.

0
11

Budući roditelji, a i ostali zainteresovani sugrađani, pozvani su da se upišu u Školu roditeljstva koja je sastavni deo Gradskog centra za unapređenje reproduktivnog zdravlja novosadskog Dom zdravlja.

Predavanje će biti održano u četvrtak, 9. decembra u 18 časova u prostorijama Centra, a prethodne prijave su na telefon 064/8088179.

Gradski centar za unapređenje reproduktivnog zdravlja od svog otvaranja u Almaškoj 4 već je održao nekoliko zanimljivih i korisnih predavanja, među kojima je i, kod nas pionirska, Školica za bake i deke, koja bi mogla da unese novine u naše tradicionalne međugeneracijske odnose.

Školica za bake i deke, prema rečima pomoćnice direktora za kvalitet, analizu i planiranje, fokusirana je na međugeneracijsku sponu važnu u borbi za povećanje prirodnog priraštaja.

Interesovanje za prvu Školicu za bake i deke u novembru bilo je veliko, a prvo okupljanje, na kojem su prisutnije bile bake, predstavljalo je interaktivni mozaik sastavljen od četiri predavanja.

Deo razgovora bio je posvećen zdravim navikama u ishrani koje treba preneti na unučad, zatim o izazovima starenja i pristupu deci, njihovom bezbednom čuvanju i, uopšte, ulozi baka i deka u odnosu na potomstvo.

Predavanja u okviru Školice za bale i deke biće organizovane barem jednom mesečno.

Podsetimo, Gradski centar za unapređenje reproduktivnog zdravlja Doma zdravlja “Novi Sad” u Almaškoj 4 počeo je sa radom 18. oktobra i u okviru njega deluju psiholog, ginekolog, stomatolog, Škola za trudnice, Škola roditeljstva, kao i savetovališta za dojenje i za mlade.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.