Korisne istočnjačke terapije

VIDEO K9: Hiropraktičar Zoran Joksović je ocenio da se terapije koje koriste istočni narodi isuviše skromno promovišu kod nas pa bi pisani ali elektronski mediji morali da poklone više pažnje tom vidu zdravstvene prevencije i lečenja.

0
134

Kinezi terapija je mnogo više zastupljenija u lečenju na Istoku-Japanu,Koreji,Kini nego na Zapadu.

Jumeiho terapija, koju je osmislio pokojni terapeut Masajuki Sajondži daje veoma dobre rezultate u Japanu i priznata je kao metoda lečenja. Kakva je perspektiva ove ali i drugih vrsta kinezi terapije kod nas i u zapadnom svetu, pitali smo hiropraktičara Zorana Joksovića.

Jumeiho terapija je japanska metoda fizikalne terapije koja svoje korene vuče iz kineske tradicionalne medicine, tačnije iz čuvenog Šaolina. Naime, monasi su obavljali razne vrste masaže i zahvate u kako bi rasteretili kičmu i zglobove.

Masajuki Sajondži je pre trideset godina sistematizovao metod koji obuhvata razne ručne tehnike – anma, sejtaj ho, šiacu i druge vidove akupresure, koji se primenjuju na svim zglobovima u telu, tako da ukupno postoji sto osnovnih zahvata. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.