Kontrole tržišne inspekcije

VIDEO K9: Tržišna inspekcija uskoro će obići 18 prodavnica na malo i trgovinskih lanaca u nekoliko gradova Srbije, kako bi pružila stručnu pomoć trgovcima i dodatno ih podstakla na zakonito poslovanje, najavljeno je danas iz Kabineta potpredsednika vlade i ministra državne uprave i lokalne samouprave.

526

Ukoliko inspektori tokom savetodavnih poseta uoče propust, nedostatak ili nepravilnost u poslovanju, oni neće pokretati prekršajne postupke protiv trgovaca, saopšilo je Ministarstvo, već će doneti preporuke kako da trgovci nepravilnost isprave i obezbede zakonito poslovanje, a biće propisani i rokovi za otklanjanje nedostataka.

Kako je najavljeno tržišne inspekcije posetiće trgovine i trgovinske lance u Beogradu, Novom Sadu, Aranđelovcu, Leskovcu i drugim mestima.

Predmet preventivnog delovanja tržišne inspekcije je primena novog Pravilnika o evidenciji prometa na osnovu koga su svi trgovci na malo dužni da vode evidenciju prometa robe koja obuhvata podatke o nabavci, prodaji i prodajnoj ceni robe.

Zadatak inspektora je da pruže stručnu pomoć trgovcima u vođenju evidencije o prometu na KEP obrascu, a tržišna inspekcija će nastaviti sa preventivnim delovanjem i u drugim oblastima nadzora.

Inspekcija je službene savetodavne posete počela u skladu sa Zakonom o inspekcijskom nadzoru i na osnovu Plana rada za ovu godinu, a biće obuhvaćeni trgovci koji imaju veliki broj maloprodajnih objekata na teritoriji Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.