Kontrola Specijalnog rezervata prirode “Gornje Podunavlje”

VIDEO K9: Nastavljene su vanredne akcije i kontrole ribarskih područja ribočuvarske službe Javnog preduzeća Vojvodinašume, koje su ovaj put obuhvatile vode Specijalnog rezervata prirode „Gornje Podunavlje“.

0
48

U sklopu vanrednih akcija kontrole ribarskih područja Ribočuvarske službe Vojvodinašuma obavile su još jednu vanrednu kontrolu ribarskih područja, ovoga puta u Specijalnom rezervatu prirode „Gornje Podunavlje“.

Ovo ribarsko područje obuhvata levu obalu reke Dunav u dužini od 67 kilometara, od Bogojeva do granice sa Mađarskom, kao i veći broj bara, močvara, ritova, kanala i drugih vodenih površina, koje su značajne kao netaknuto stanište za mrest bogate faune riba, njenu zaštitu i održivo korišćenje.

U nastavku akcije, fokus je bio na kontroli rekreativnih ribolovaca, kada su se ribočuvarima na vodi priključile i 3 pešačke patrole ribočuvarske službe Vojvodinašuma. Kod rekreativnih ribolovca vršena je kontrola broja štapova koji se koristi za pecanje, a dozvoljeno je do 3 štapa, zatim ulov ribe ispod Pravilnikom propisane dužine, količina dnevnog ulova čija je dnevna kvota do 5 kg plemenite ribe i, naravno, evidencija dnevnog ulova.

U vanrednim kontrolama ribarskih područja kojima upravljaju Vojvodinašume učestvovala je skoro kompletna ribočuvarska služba, 21 ribočuvar sa 9 čamaca i 1 gliserom, uz korišćnje savremene opreme za noćno osmatranje i termovizijske kamere.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.