Kontranapad njima i njihovim

VIDEO K9: Treća knjiga iz serije "Kontranapad" Miroslava Vislavskog biće predstavljena javnosti 11. maja u sali Radničkog doma. Nova knjiga nosi naziv "Kontranapad njima i njihovim".

0
261

“Kontranapad njima i njihovim” je treći deo serijala započetog 2002. godine, kao odgovor na sve ono što je, prema rečima autora, u njegovom karakteru.

“Ja sam kao mlad čovek, neuspeo u sportu zbog toga što sam imao svoju glavu, što sam reagovao na nepravde, imao svoj sud i svoj stav i naravno da me to koštalo što se tiče sportske karijere. Kasnije se to prenosilo i u period mog društvenog angažmana i rada u sportu. Jednostavno, ja sam smatrao da smo mi, barem smo tako oblikovani ljudi, koji treba najvrednije stvari u sportu da plasiramo, afirmišemo i prenosimo na one koji dolaze”, rekao je Vislavski u emisiji Otvoreni ekran.

Dugi niz godina Vislavski je proveo baveći se kao amaterski radnik u sportu sa najmlađima, posebno u FK Vojvodina, gde je dugo vremena bio i predsednik i član Omladinske komisije.

“Puno vremena se tu potrošilo u radu s mladima. Dakle, o dvajali smo svoje vreme od porodice, da bismo u ime društva ulivali te vrednosti na kojima smo stvarani i za koje zaista smatram da su i humanističke i da su ljudske, da su primerene jednom uređenom društvu, u krajnjem slučaju”, kazao je autor knjige.

U međuvremenu se mnogo toga promenilo i Vislavski je, kako je istakao, kroz novinarski rad tražio odgovor na nepravde i mutne radnje koje su uzele maha u našem fudbalu i ostalim profitabilnim sportovima, a zbog kojih je i sam, prema sopstvenim rečima, morao da ode iz FK Vojvodine nakon afere 2001. godine.

“I ja sam našao odgovor. Odgovor je bio – kontranapad. To je termin koji se koristi u svim sportskim disciplinama, čak i u šahu, a koji nije bio eksploatisan, poput nekih drugih, tajm aut, blok i sličnih karakterističnih termina”, pojasnio je Vislavski. 

Knjiga “Kontranapad njima i njihovim” proizvod je desetogodišnjeg kolumnističkog rada u magazinu “Istina i zablude”, kroz koji se, naveo je Vislavski, govorio protiv svih onih koji vladaju u domaćem sportu, a ne uviđaju osnovne vrednosti na kojima sport počiva i za koje se, zaključio je autor dela, on sam borio tokom svog života.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.