Kontinuitet u radu ŠOSO “Milan Petrović”

VIDEO K9: Promena na čelu škole "Milan Petrović" od 1. januara ove godine neće izazvati nikakve promene u radu i planovima, rekla je vršilac dužnosti direktora Violeta Strahinjević, koja je na to mesto došla nakon Slavice Marković koja je 26 godina bila direktorka ove obrazovne ustanove.

0
771

Nastavak radova na započetim i planiranim projektima prioritet je u radu novog vršioca dužnosti direktora ŠOSO Milan Petrović, koja je po zanimanju defektolog i koja u ovoj ustanovi radi preko dve decenije.

“Ono što je nama veoma važno jeste da održimo kontinuitet u razvoju škole. Već smo mnogo toga u našem radu ostvarili i rad u školi podigli na jedan veoma visok nivo i u našoj zemlji i u regionu. I osnovni cilj nam je da pre svega to održimo i stalno unapređujemo i budemo kreativni i inovativni u ovoj oblasti, jer se tako unapređuje život dece sa smetnjama u razvoju i osobama s invaliditetom”, rekla je Strahinjević.

Ona je navela da je u toku realizacija nekih od programa predviđenih petogodišnjim planom razvoja ove škole, dok su neki u pripremi. Sve aktivnosti škole moraju biti u skladu sa novim Zakonom o obrazovanju, a najvažnije je, kako je rekla, da se razvije i resurs centar.

“Ono na šta stavljamo još veći akcenat je upravo saradnja sa lokalnom zajednicom i stvaranje pristupačnog okruženja za osobe s invaliditetom. Sada ne samo u našoj školi nego u lokalnoj zajednici. U tom smeru ide i saradnja sa Fondacijom”, navela je Strahinjević.

Projekti i podrška Fondaciji 2021 se odnose na ustanove kulture koje bi trebalo da budu prilagođene i pristupačne osobama s invaliditetom.

Stručna usavršavanja profesora su stalno aktuelna kao i aktivna saradnja sa sličnim ustanovama iz regiona, ali i sveta. Ove godine, prema njenim rečima, akcenat će biti na istraživačkom projektu koji realizuju u saradnji sa Univerzitetom u Indijani.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.