“Konteksti” na Filozofskom fakultetu

VIDEO K9: Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu obeležio je ove godine 65 godina postojanja i uspešnog rada. Jedna od završnih manifestacija kojom obeležavaju ovaj jubilej je i Peti međunarodni interdisciplinarni skup mladih naučnika društvenih i humanističkih nauka pod nazivom "Konteksti" koji je danas održan na tom fakultetu.

0
218

Peti međunarodni interdisciplinarni skup mladih naučnika društvenih i humanističkih nauka “Konteksti” na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, u cilju podrške mladim istraživačima, studentima doktorskih studija, okupio je 94 učesnika sa 11 univerziteta iz zemlje i inostranstva.

“Kontekst je konferencija sa jednim vrlo konkretnim ciljem, naučna konferencija kakvih nema baš previše, konferencija koja je okrenuta i otvorena isključivo mladim naučnim radnicima. U ovom slučaju onima koji rade na svojim doktoratima. Konferencija je obično tako koncipirana da mladi naučnici izlažu svoje naučne radove, neki deo iz onoga čime se trenutno bave, nešto slično što okupira trenutnonjihova interesovanja”, rekao je Prof. dr Zoran Paunović, prodekan Filozofskog fakulteta.

Ove godine učesnici su razmenjivali iskustva i pričali o temama iz svojih doktorskih teza predstavljajući na taj način jedni drugima svoje doktorske disertacije.

“Kao i uvek, intrigiraju ih različite oblasti društvenih nauka i čini mi se, sudeći po programu ove konferencije da su različite društvene nauke kojima se bavimo na ovom fakultetu prilično ravnomerno zastupljene. Tako da ne bih jednostavno mogao da favorizujem nijednu od njih. Tu su naravno i filološke nauke, izučavanje jezika i književnosti. Nekako program ovogodišnje konferencije daje fini jedan presek raznolikosti svega onoga što mladi ljudi u nauci trenutno… svih onih polja koja oni pokušavaju da osvoje trenutno”, kazao je Paunović.

U tom kontekstu, 17 najboljih studenata Filozofskog fakulteta sa različitih odseka primili su nagrade za svoj rad. Jedna od njih je studentkinja sociologije Kristina Dorić.

“Da budem iskrena nekako ova diploma meni lično dosta znači zato što sam za sve ove čeiti godine, na stranu sve te dobre ocene, ispiti, sve je to lepo, ali ja smatram da su studije mnogo više od toga i ove četiri godine sam se dosta angažovala na ovom fakultetu. Ja sam i predsednik Studentskog parlamenta i član različitih studenstkih organizacija te stoga ova idiploma i ovakav događaj mislim da su veoma značajni i podtsicajni za mlade studente koji pokušavaju da razvijaju svoju akademsku karijeru”, izjavila Kristina Dorić, studentkinja Filozofskog fakultet.

Zahvaljujući ovakvim studentima, ali i nastavnicima, Filozofski fakultet iz godine u godinu potvrđuje svoje mesto među vodećim visoko-školskim ustanovama, ne samo u našoj u zemlji.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.