Konstituisan Privredni savet grada

VIDEO K9: Konstitutivna sednica Privrednog saveta grada Novog Sada održana je danas u Gradskoj kući, a njoj je prisustvovao i gradonačelnik Novog Sada, saopštio je Kabinet gradončelnika.

819

Privredni savet Grada Novog Sada održao je danas konstitutivnu sednicu, a za predsednika je imenovana Biljana Pandovska iz kompanije Dejfaj.

Savet čine i predstavnici grada, odnosno Kancelarije za lokalni ekonomski razcoj, kao i predstavnici Instituta za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu, predstavnici privatnih kompanija koje uspešno posluju u našem gradu, poput Lafarža, Neoplante, Matijevića, Aleksandar gradnje, Galensa, Lira, Srbijagasa, Novosadskog sajma, Energotehnike, proizvođača piva, komercijalnih banaka, Egzit festivala, ali i predstavnici Univerziteta u Novom Sadu i Nacionalne službe za zapošljavanje.

Kako je navedeno u saopštenju, svi članovi saveta kao i pravna lica koja predstavljaju imaju dragoceno iskustvo u praksi koje je veoma značajno za unapređenje poslovnog ambijenta i dalji ekonomski razvoj grada. Uloga članova saveta je da svojim idejama i iskustvom utiču na stvaranje povoljne klime za razvoj privrede.

Na sednici je dogovoreno da se aktivno krene u realizaicju strateških ciljeva privednog razvoja grada koji su sadržani u Strategiji održivog razvoja grada, a koja podrazumeva unapređenje infrastrukturnih uslova za bavljenje priverdom i urbani razvoj grada, zatim društveni razvoj zasnnovan na obrazovanju i očuvanju društvenih i kulturnih tekovina, veći broj novih radnih mesta, bolju konkurentnost radne snage, razvoj poljoprivrede i turizma, ali i dobru i efikasnu gradsku upravu.

1 KOMENTAR

  1. Da nije zalosno,bilo bi smesno i obrnuto…tesko nama s njima.Pola preduzetnika koji su ostetili grad i propali bankari.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.