Konstituisan novi Republički savet za zapošljavanje

VIDEO K9: Održana je prva sednica novog Republičkog saveta za zapošljavanje koji će, prema rečima resornog ministra, raditi svoj posao za razliku od starog koji se od 2008. godine nije ni jednom sastao.

0
181

U Beogradu je održana prva sednica Republičkog saveta za zapošljavanje, čije je formiranje Vlada odobrila u julu ove godine u cilju što aktivnijeg bavljenja politikom zapošljavanja, nacrtima zakona i drugih propisa iz ove oblasti.

Savet se sastoji od predstavnika Vlade, reprezentativnih sindikata i udruženja poslodavaca, Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i udruženja i stručnjaka za ovu temu.

“Savet je postojao i u ranijem periodu, osnovan je 2008. godine, međutim, Savet se ni jednom na ćalost nije sastao, iako je ideja saveta da bude savetodavno telo vlade kada je u pitanju politika zapošljavanja koja je od opšteg interesa za naše društvo”, rekao je Zoran Đorđević, ministar za zapošljavanje.

Jedan od prioriteta aktuelne Vlade je smanjenje nezaposlenosti i ovo je dobar trenutak da Republički savet za zapošljavanje počne da obavlja svoj posao, naveo je ministar.

“Nama je vrlo bitno da Savet funkcioniše kako bi savetodavno davao vladi najbolje moguće mere i kako bi vlada imala na neki način strategiju koja će biti i u periodu posle 2020. godine”, kazao j eĐorđević.

Na konstitutivnoj sednici saveta donešen je Pravilnik o radu i predviđeno da se njegovi članovi sastaju najmanje triputa godišnje ili po potrebi.

Naredni korak je donošenje strategije, a potom i uključivanje u rad prilikom donošenja bilo kog zakona koji ima veze sa zapošljavanjem i problemima vezanim za tu oblast.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.