Konstantinova bitka i dalje traje

VIDEO K9: Našem sugrađaninu, jedanaestogodišnjem Konstantinu Jankoviću, potrebno je do kraja februara još 11 hiljada evra kako bi otišao na lečenje u Hrvatsku i nastavio svoju dugogodišnju borbu sa cerebralnom paralizom.

0
75

Već jedanaest godina bitku sa cerebralnom paralizom vodi dečak Konstantin Janković. Bolest je nastala usled nedostatka kiseonika na porođaju, pa Konstantin kasni u psihomotornom razvoju.

On pohađa Osnovnu školu Milan Petrović i kreće se uz pomoć hodalice, a danas smo ga, u stanu u kom živi sa bakom i majkom, zatekli raspoloženog i sa smeškom je gledao u kameru.

Međutim, iza Konstantina su godine teške borbe sa opakom bolešću koja traje i koju mora da  nastavi i u narednom periodu.

Konstantin je, kaže njegova majka Sanja Bogdanov, sve operacije stoički podneo, a najveća želja mu je da prohoda i da bude vozač autobusa.

Robotskom neurorehabilitacijom primetan je veliki napredak kod Konstantina, kaže Sanja. Problem je, međutim, što se ona izvodi u Hrvaskoj i traje 12 nedelja, za šta je potreban novac u iznosu od oko 24 hiljade evra koji bi pokrio samu terapiju i smeštaj.

Porodica je za sada prikupila određenu svota novca, ali im je neophodno još 11 hiljada evra.

Novac za pomoć Konstantinu Jankoviću se može uplatiti preko fonacije „Budi human“ slanjem SMS poruke 543 na 3030, putem linka za donacije, ali i drugim alternativnim načinima o kojima se zainteresovani mogu informisati na fejsbuk stranici „Pomozimo malom Konstantinu“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.