Konkursi za sufinansiranje projekata

Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine raspisao je dva konkursa za dodelu bespovratnih podstricajnih sredstva za sufinansiranje projekata.

466

Prvi se odnosi na korišćenje biomase za proizvodnju toplotne energije u javnim ustanovama. Drugi na sufinansiranje projekata energetski održivih farmi mlečnih krava.

“Za ta dva konkursa iz oblasti energetike izdvojeno je po 30 miliona dinara. Za projekte korišćenja biomase može se konkurisati do 22. decembra”, kaže Nenad Stanković, pokrajinski sekretar za energetiku.

Cilj projekta je ugradnja energetski efikasnije opreme za korišćenje biomase kako bi se smanjili energetski troškovi u javnim ustanovama,smanjilo korišćenje fosilnih goriva i uvoz energenata.

I drugi konkurs, za projekte energetski održivih farmi mlečnih krava traje do 22.decembra.Namenjen je za adaptaciju i rekonstrukciju postojećih sistema preciznije da se toplota koja se dobija prilikom hlađenja mleka iskoristi za pripremu tople vode u kombinaciji sa solarnim panelima. I kod tih projekata se računa na energetsku efikasnost i samostalnost farmi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.