Konkurs za upis u vojne škole

VIDEO K9: Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za upis u vojne škole. Zainteresovanost je, kažu, velika, a učenici i studenti ovih škola navode da se radi o zahtevnim školama koje imaju drugačiju organizaciju nastave u odnosu na ostale obrazovne ustanove.

0
17

Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za upis u vojne škole i akademije koji traje od 15. februara do 31. marta. Zainteresovanost je, kažu, kao i proteklih godina – velika.

Poznata je činjenica da su prijemni ispiti na vojnim školama među najzahtevnijima. Stoga se prijemni ispit na vojnim školama organizuje ranije, kako bi učenici koji ga ne prođu, mogli da konkurišu na neku drugu obrazovnu ustanovu. Kapetan Branislav Krstović, komandir na Vojnoj akademiji, kaže da se prijemni ispit sastoji iz više delova u kojima se proveravaju različite sposobnosti kandidata.

Učenici i studenti vojnih škola kažu da se radi o zahtevnom školovanju punom izazova koji se drastično razlikuje od standardne nastave u drugim obrazovnim ustanovama. Ove učenike odlikuju disciplina i posvećenost, ali i, kako kažu, međusobna saradnja i drugarstvo.

O samom konkursu svi zainteresovani mogu se informisati na sajtu Ministarstva odbrane, dok se u vojnim školama, počevši od 20. februara, svake subote od 11 do 13 časova, organizuju „otvorena vrata“ kako bi svim kandidatima mogli da približe kako izgledaju nastava i život učenika i studenata vojnih škola.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.