Konkurs za kuću na selu

VIDEO K9: Zavod za ravnopravnost polova raspisao je peti poredu konkurs namenjen bračnim i vanbračnim parovima sa teritorije Vojvodine za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom.

0
289

Konkurs, čiji je cilj da unapredi ekonomski položaj žena putem porasta njihovog broja kao vlasnica nepokretnosti, kao i da podstakne razvoj ruralnih sredina i poboljša demografsku strukturu kroz dolazak dece i povećanja nataliteta, otvoren je do 25. septembra ove godine.

Konkursom Zavoda za ravnopravnost polova je predviđeno 30 miliona dinara, što znači da će najmanje 30 bračnih ili vanbračnih partnera do kraja godine postati vlasnici nekretnine u nekom od vojvođanskih sela.

Pravo učešća imaju supružnici, ne stariji od 40 godina, čija bračna zajednica traje najmanje godinu dana, kao i vanbračni partneri sa trajnijom zajednicom života.

Kriterijumi za dodelu sredstava su obrazovanje učesnika konkursa, radni odnos, godine života (jedan od učesnika ne sme biti stariji od 40 godina), da nisu vlasnici/suvlasnici bilo kakve nepokretnosti i da nisu u krvnom srodstvu sa prodavcem nekretnine, kao i da imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Vojvodine.

O svim uslovima i pravu učešću na Konkursu, kao i potrebnoj dokumentaciji svi zainteresovani se mogu informisati na internet stranici Zavoda za ravnopravnost polova: http://ravnopravnost.org.rs/javni-konkursi/

Ovo je peti ciklus konkursa. Do sada je u okviru podsticajnih programa Zavoda za ravnopravnost polova, sredstva dobilo ukupno 188 porodica, a za ovaj program je iz budžeta Pokrajinske vlade izdvojeno 180 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.