Konkurs za EFFE etiketu

VIDEO K9: Otvoren je konkurs za EFFE etiketu koja festivalima donosi bolju vidljivost na međunarodnoj mapi festivala. Broj dobitnika nije ograničen i o tome će odlučivati samo kvalitet, a konkurs je otvoren do 17. februrara. Prošli put je čak 22 fastivala iz Srbije ponelo ovu prestižnu titulu. EFFE znači Evropa za festivale, festivali za Evropu.

0
574

Postoje tri kriterijuma koja festivali moraju ispuniti, a to su posvećenost umetnosti i inovativnosti, umreženost sa lokalnom zajednicom i Evropski i međunarodni koncept.

“Zadovoljstvo nam je što danas EU info point Novi Sad može da podrži logistički i na svaki drugi način EFFE tim za Srbiju i Zapadni Balkan i danas ćemo prezentovati novi konkurs EFFE, gde će se zapravo čuti kako festivali mogu da konkurišu za ovu značajnu etiketu za 2017. i 2018. godinu, putem kojeg međunarodni žiri procenjuje kvalitet festivala”, rekla je Snežana Pupovac, menadžerka EU Info point NS.

Formular za prijavu se nalazi na www.effe.eu. Prijava za umrežavanje je besplana dok prijava za EFFE label košta 80 evra.

“Ono što donosi ovaj projekat i etiketa je povećana vidljivost na evropskom planu, nova mogućnost za umrežavanje sa drugim festivalima i nove mogućnosti za saradnju i pravljenje nekih međunarodnih projekata. Ono što je posebno važno, to je ta vidljivost. I to je umreženost naših festivala, znači oni će biti mnogo vidljiviji na evropskoj festivalskoj mapi”, navela je Jovanka Višekruna Janković, izvršna direktorka ArtLinka.

EFFE je u svom prvom izdanju okupio 761 festival iz 31 zemlje i dodelio 12 nagrada za najuspešnije Evropske festivale. Tokom prvog izdanja EFFE, 22 festivala iz Srbije su dobila tu etiketu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.