Konkurs “Naš vojnik, naš heroj” za osnovce

VIDEO K9: Ministarstvo odbrane i Ministarstvo prosvete pozvali su osnovce da se prijave na nagradni konkurs pod nazivom „Naš vojnik, naš heroj”.

0
101

“Žene u Vojsci Srbije. Heroine prošlog, sadašnjeg i budućeg vremena” tema je na koju će svoju kreativnost usmeriti osnovci koji budu poslali svoje radove na nagradni konkurs koji su, pod nazivom „Naš vojnik, naš heroj” zajednički raspisala ministarstva odbrane i provete.

Učenici će svoje originalno stvaralaštvo moći da iskažu u jednoj od tri kategorije. Iz srpskog jezika konkurisaće literarnim radom – pesmom ili proznim tekstom, dok će nadareni za slikarstvo moći da prilože likovni rad u tehnici po izboru. Osnovci koji su nadareni za tehniku i tehnologiju biće u prilici da se izraze kratkim video klipom ili maketom koja će na najbolji način predstaviti njihovo viđenje navedene teme.

Za najkreativnije autore po starosnim kategorijama, kao i za njihove nastavnike, Ministarstvo odbrane pripremilo je vredne nagrade, za prvoplasirane boravak u vojnom hotelu na Tari, za drugo mesto boravak u vojnom objektu za odmor i rekreaciju u Vrnjačkoj Banji dok će trećeplasirani biti nagrađeni knjigama.

Osnovci koji žele da učestvuju na konkursu treba da do 20. februara predaju svoje radove nastavnicima razredne ili predmetne nastave, koji nakon odabira i selekcije, najbolje radove treba da dostave najkasnije do 1. marta Upravi za tradiciju, standard i veterane Sektora za ljudske resurse Ministarstva odbrane.

Detaljne informacije o konkursu mogu se pronaći na linku: https://www.mod.gov.rs/lat/19518/konkurs-za-ucenike-osnovnih-skola-nas-vojnik-nas-heroj19518

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.