Konkurs MUP-a za 300 vatrogasaca

VIDEO K9: Vatrogasno-spasilačke jedinice širom Srbije uskoro će dobiti pojačanja, nakon obuke 300 polaznika za koju je Mup raspisao konkurs.

0
40

Ministarstvo unutrašnjih poslova upisuje 300 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje vatrogasno-spasilačkih poslova. Pravo učešća na konkursu imaju državljani Srbije od 19 do 30 godina sa prebivalištem od najmanje godinu dana na teritoriji jedinice za koju je raspisan konkurs, do dana zaključenja konkursa.

Uslovi za prijavu su završena srednja škola, nepostojanje bezbednosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova, vozačka dozvola „C“ kategorije, kao i da kandidat ispunjava posebne uslove u pogledu kriterijuma zdravstvene, psiho-fizičke i bazično-motoričke sposobnosti.

Konkurs traje do 25. maja, a sve detalje zainteresovani mogu naći na sajtovima MUP-a i Centra za osnovnu policijsku obuku. Prema objavljenom rasporedu, većina jedinica po opštinama dobiće od jednog do šest kandidata, a za novosadsku je predviđeno pojačanje sa 4 vatrogasca.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.