Kongres vatrogasaca u Novom Sadu krajem septembra

VIDEO K9: U Novom Sadu će krajem ovog meseca biti održan Vatrogasni kongres i to na više lokacija u gradu. U Vatrogasnom savezu Vojvodine navode da će ovaj veliki skup okupiti vatrogasce u našem gradu od 27. do 29. septembra.

0
681

Vatrogasni kongres ćeu Novom Sadu biti održan po prvi put, a ovaj skup ima za cilj da unapredi znanja iz vatrogasne oblasti, ali i da motiviše vatrogasna društva kako bi što bolje obavljali svoje zadatke.

“Kongres počinje u 10 časova, 27. septembra, na Dan vatrogasaca, na Tvrđavi vežbom kako se nekad gasio požar u Vojvodini, sa starom kolskom pumpom, u uniformama koje su se tada koristile, dalje nastavljamo zvanično otvaranje u 12 časova u NIS-ovoj poslovnoj zgradi na Limanu”, najavila je Ljubica Krnjaić, predsednica Vatrogasnog saveza Vojvodine.

Tokom prvog dana biće održano i nekoliko predavanja stručnjaka iz jugoistočne Evrope, te radionice i vežbe profesionalne jedinice ,,spasavanje sa objekta”, a u večernjim časovima biće izvedena pozorišna predstava ,,Laundž – tamo gde smo ostali”.

“Drugog dana, 28. pored plenarnih sednica imamo značajne radionice i demonstraciju vatrogasnih sprava i opreme od strane proizvođača i imamo vežbu našeg vatrogasnog podmatka iz Petrovaradina ,,Parkiraj- vatrogascima ne smetaj” i tog drugog dana u hotelu Park imamo veliki svečani vatrogasni bal”, navela je Krnjaić.

Poslednjeg dana kongresa, u subotu će na Trgu slobode, vatrogasci demonstrirati svoje veštine kroz veliku javnu vežbu koja će obuhvatiti spašavanje ljudi iz havarisanih i zapaljenih vozila i zatvorenog prostora.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.