Konferencija “Vojvodina 2020”

VIDEO K9: U Novom Sadu je jutros otvorena druga po redu Konferencija pod nazivom "Vojvodina 2020", organizovane u cilju promocije potencijala Vojvodine u različitim oblastima privrede i društva. Skup organizuju "Color Media Communications" i magazin "The Economist" pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade.

153

Konferencija “Vojvodina 2020” okupila je ove godine brojne domaće i strane učesnike koji su razmenili ideje i iskustva o značajnim temama koje se tiču našeg regiona, ali i evropske perspektive.

Teme panel diskusija su privreda, zdravstvo, investicije i mnoge druge.

“Prvi panel koji se tiče Evropske budućnosti Vojvodine, Srbije i Zapadnog Balkana je takođe značajan. Tu će pored nekoliko ambasadora biti i direktorica Evropske investicione banke Dubravka Negre, pa ćemo od nje moći iz prve ruke da čujemo koji su to planovi Evropske investicione banke kada je reč o Vojvodini, o ulaganjima njihovim, u infrastrukturu, puteve, bolnice i sve ono što očekujemo”, izjavio je Robert Čoban, direktor “Color Media Communications”.

Čoban je istakao da je posebno je interesantna tema starih lica i poslova, proizvoda i usluga namenjenih njima što sve spada u domen takozvane srebrne ekonomije. Ništa manje nisu važni ni ostali segmenti života i rada u Vojvodini.

“Podsetiću i učesnike konferencije i sve vas da je Pokrajinska vlada inicirala, a Skupština donela Deklaraciju o zaštiti životne sredine. Biće ovo prilika da manje od godinu dana nakon donošenja deklaracije proverimo njenu realizaciju, da podsetimo na njene ciljeve i da još jednom pažnju javnosti usmerimo na ovu važnu oblast. Iako, mislim da i poslednji dani i poslednje nedelje ukazuju da nikada nije dovoljno pažnje kada je reč o zaštiti životne sredine”, rekao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

Mirović je podsetio i na planove u okviru zdravstva, a koji se odnose na rekonstrukciju bolnica u Somboru, u Senti, Specijalne psihijatrijske bolnice u Kovinu, rekonstrukciju Poliklinike, kao i izgradnju Kamenice 3. U fokusu događaja su i pitanja vezana za manje razvijene opštine.

“Ja očekujem da 2020 godina kao jedna okrugla godina bude za Vojvodinu prosperitetna. Mislim da je u toku jedan period pozitivnih tokova. Očekujem da ti pozitivni tokovi imaju nastavak u 2020. godini. Kažem ovo imajući u vidu i okolnost da je ovo izborna godina. Izborne godine su uvek pomalo drugačije nego ostale. Ali, mislim da smo dovoljno ozbiljni da izbornu okolnost ne koristimo za destabilizaciju prilika i za prokockavanje ove šanse koja nam je sada jedna realnost”, saopštio je Ištvan Pastor, predsednik Skupštine Autonomne pokrajne Vojvodine.

Šansu za rast i razvoj, zaključio je Pastor, treba tražiti u suočavanju sa situacijom u kojoj se nalazimo i sagledavanju konteksta priduživanja Evropskoj Uniji. Konferenciji „Vojvodina 2020“, koja se održava u Skupštini Vojvodine, prisustvuju i ambasadori Španije, Portugalije, Češke, Rumunije i predstavnici Ambasade Slovenije.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.