Konferencija o nastavi 3K – kultura, komunikacija, kompjuteri

VIDEO K9: U Novom Sadu je počela dvodnevna Međunarodna konferencija pod nazivom 3K koju već devetu godinu organizuje novosadska Gimnazija "Isidora Sekulić".

0
457

Međunarodna konferencija posvećena unapređenju nastave 3K, koja obuhvata kulturu, komunikaciju i kompjutere, u organizaciji novosadske Gimnazije “Isidora Sekulić”, okupila je ove godine učesnike iz Rusije, Rumunije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i naše zemlje.

Autorka projekta je direktorka Gimnazije “Isidora Sekulić” mr Ružica Vukobratović.

“Veoma je značajna što imamo dva dela praktični deo u kome naši učenici i profesori predstavljaju časove i tematskog dela gde naši gosti izlažu svoje radove. Takođe je važno što učenici isto tako učestvuju u izlaganju radova sa svojim radovima i ove godine će naši učenici sa svojom mentorkom Marinom Dorocki pošto su osvojili drugo mesto i treće na međunarodnom takmičenju iz robotike”, rekla je Vukobratović.

Upravo su dobri rezultati na takmičenjima uticali na to da robotika bude uvedena kao nastavni predmet u ovu gimnaziju. Na konferenciji je bilo reči i o značaju uvođenja novih metoda u nastavu.

“U 21 veku imamo za cilj da našu decu digitalno opismenimo. To znači da oni umeju da prepoznaju koja je informacija na internetu validna i kako da je prepoznaju kao i kako da je korektno upotrebe. Konkretno u fizici mi imamo poseban pristup, a to je da primenimo svo znanje koje uče kako na informatici tako i na drugim prirodnim naukama i da ih upotrebimo u realnom životu. Ovde smo došli da prikažemo našu sekciju za robotiku gde oni primenjuju programske jezike koje uče na informatici”, navela je Marina Dorocki, profesorka fizike u Gimnaziji Isidora Sekulić.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Mihalj Njilaš, koji je otvorio današnji skup, naveo je da je Pokrajinska vlada ove godine sa 20 miliona dinara podržala digitalizaciju škola koja je obuhvatila sve gimnazije i jedan broj srednjih stručnih i osnovnih škola u Vojvodini.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.