Konferencija o industrijskom nasleđu

VIDEO K9: Da li ste znali da stare fabrike, industrijske zgrade, mašine, infrastruktura, kao i stambeni objekti za radnike ne moraju da budu ruglo grada, kao što je to neretko slučaj. Oni se mogu kategorisati kao industrijsko nasleđe i svedočiti o životu radnika, mogu predstavljati i simbol ponosa i deo istorije nekog mesta. Kako bi se sve te uspomene sačuvale država ih može staviti i pod svoju zaštitu. Upravo je tim povodom u našem gradu danas držan skup u Vladi vojvodine.

407

U našem gradu od 14. do 16. maja biće održana međunarodna konferencija “Industrijsko nasleđe – revitalizacija u funkciji stvaranja novih kreativnih prostora” u okviru koje će predstavnici lokalnih samouprava, nevladinih organizacija, galerija, muzeja, arhiva imati priliku da se upoznaju sa primerima dobre prakse u oblasti revitalizacije objekata industrijske baštine.

Na ovoj konferenciji govoriće poznati stručnjaci iz Srbije, Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Velike Britanije, Slovenije i Austrije, kao i predstavnici Instituta evropskih regija iz Salcburga, pa će to biti prilika da lokalne samouprave dobiju ideje za projekte koje bi mogle da realizuju,

Na ovoj dvodnevnoj konferenciji biće reči o industrijskom nasleđu iz različitih perspektiva, o alatima, metodama, iskustvima i praksi revitalizacije objekata industijskog nasleđa, kao i o mogućnostima obnove i prenamene industrijske baštine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.