Konferencija o finansiranju preduzetništva

VIDEO K9: Konferencija o dosadašnjoj praksi i perspektivi razvojnog finansiranja preduzetništva u našoj zemlјi okupila je danas u Novom Sadu veliki broj relevantnih učesnika iz Vojvodine i Srbije.

0
16

Učesnici Konferencije pod nazivom “Dosadašnja praksa razvojnog finansiranja i mogućnosti finansiranja malih i srednjih preduzeća u Republici Srbiji” imali su priliku da saznaju i o mogućnostima finansiranja kako iz domaćih izvora, tako i iz fondova EU te o podršci koju pružaju međunarodne organizacije.

U panel diskusijama su govorili predstavnici pokrajinskih institucija – Razvojnog fonda, Razvojne agencije, Garancijskog fonda APV, Pokrajinskog fonda za privredu i turizam, kao i organizotora skupa – republičkog Fonda za razvoj te Ministarstva privrede, Razvojne agencije Srbije i Kancelarije Hepa Balkan.

Pokrajinski sekratar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, najavio je tokom konferencije nove konkurse za podršku privrednicima, kao i konkurse koje se tiču samozapošljavanja.

Ivanišević je najavio i novi konkurs namenjen domaćoj privredi, koji će Sekretarijat realizovati u saradnji sa Ekonomskim fakultetom u Subotici. Ideja je da, kako je naveo, domaće IT kompanije kreiraju softverska rešenja za domaće firme, koja će biti besplatna za privrednike koji se jave na konkurs.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.