Končita: Želim nedelju dana sa Putinom

Pobednik Pesme Evrovizije Končita Vurst, to jest Tomas Nojvirt, rekao je da bi voleo da provede nedelju dana sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, kako bi ga razumeo.

864
FOTO: Moni Fellner/Getty Images

On je, u intervjuu bečkom dnevniku “Kurir”, kazao da bi voleo da održi nastup u Rusiji, gde ima mnogo fanova.

“To je veoma lepo jer pokazuje da mnogi Rusi ne podržavaju odluke svojih vođa. Međutim ne bih odbio susret sa Putinom. Želeo bih da provedem nedelju dana sa njim, da bih ga razumeo“, objasnio je pevač-travestit koji se bori za prava homoseksualaca.

On je ukazao da želi da zna šta znači biti Putin, kojem pritisku je izložen, dodajući da tom željom ne odobrava diskriminišuće zakone.

[quote_box_center]“Kroz to razumevanje bih mu rado rekao – znaš da bi drugačije bilo bolje”, podvukao je Vurst dodajući da Putin želi da ga poštuju, a tu težnju ka poštovanju on deli i sa manjinama.[/quote_box_center]

On je istakao da nastupe, na primer, pred Evropskim parlamentom, ali i susret sa generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom ne koristi za svoj imidž, već kako bi preneo poruku.

Vurst je, takođe, izrazio žaljenje što nije imao priliku da upozna nekadašnjeg pobednika Evrovizije iz Austrije Uda Jirgensa, koji je nedavno preminuo, za kojeg kaže da ga njegov glas prati još od detinjstva.

 

(Izvor: Tajnug) 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.