Koncert Zrenjaninske filharmonije

VIDEO K9: Zrenjaninska filharmonija uveličala je koncertom proslavu praznika grada koji je brojnim manifestacijama obeležen proteklog vikenda.

323

U prepunoj Kristalnoj dvorani održan je koncert Zrenjaninske filharmonije koji je bio upriličen povodom obeležavanja velikog jubileja – stogodišnjice od oslobođenja grada Zrenjanina u Prvom svetskom ratu.

Pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića Zrenjaninska filharmonija nastupila je sa Dečjim horom Kulturnog centra, Omladinskim horom muzičke škole “Josif Marinković”, Pevačkim društvom “Prepodobni Rafailo Banatski”, mešovitim horom “Panonica” i solistima svetskog renomea – operskom divom Jadrankom Jovanović i virtuozom na fruli Borom Dugićem.

Uoči početka nastupa obratio se direktor Zrenjaninske filharmonije Roman Bugar koji je istakao da će se na bini naći preko 60 članova koji će izvesti dela inspirisana srpskim folklorom.

Himnom Republike Srbije ,,Bože pravde’’ počeo je svečani koncert Zrenjaninske filharmonije a nakon toga nizale su se kompozicije ,,Vostani Serbie’’, ,,Banaćansko kolo’’, ,,Tamo daleko’’ i mnoge druge. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.