“Koncert za svako dete” Filharmonije mladih

VIDEO K9: "Koncert za svako dete" je ciklus koncerata kojim Filharmonija mladih "Borislav Pašćan" iz Beograda u utorak, 17. januara započinje obeležavanje 45. godine svog postojanja i uspešnog rada, a kojima će do kraja 2023. pokušati da približe klasičnu muziku deci i mladima širom Srbije.

0
82

Filharmonija mladih “Borislav Pašćan” iz Beograda 17. januara započinje proslavu svog 45. rođendana. U delu ciklusa koji će, pod nazivom “Koncert za svako dete” izvesti u Kolarcu, uživali su i mali Novosađani u petak, na završnoj manifestaciji 39. sezone zimskog Raspustilišta Novosadskog dečjeg kulturnog centra.

Namera im je, kako je istakao Đorđe Pavlović, dirigent Filharmonije mladih “Borislav Pašćan”, da tokom ove godine izvedu seriju koncerata pred decom širom Srbije u kojem će moći da uživaju svi ljubitelji klasične muzike.

U Novom Sadu je, zbog ograničenog prostora, nastupio samo deo njihovog ansambla. Filharmonije mladih ima ogroman repertoar, pa je ciklus “Koncert za svako dete” podeljen po tematskim celinama.

Dela koja su pripremljena za ciklus “Koncert za svako dete”, kako je rekao, lagana su za slušanje, ali ozbiljna za izvođenje članovima orkestra koji čini više od 60 mladih, od srednjoškolskog uzrasta do studenata na muzičkim akademijama Novog Sada, Beograda i drugih gradova Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.