“Koncert za spas telepskog parka”

VIDEO K9: U subotu će na Telepu, na mestu na kojem neformalna grupa građana iz ovog dela grada godinama traži izgradnju parka, biti održan muzički događaj pod nazivom "Koncert za spas telepskog parka", na koji je danas pozvan i gradonačelnika Novog Sada.

0
97

Grupa građana “Sačuvajmo zelene površine – Telep” poslednih šest godina se bori za izgradnju parka na jedinoj preostaloj većoj zelenoj površini u ovom delu Novog Sada, na uglu Bulevara patrijarha Pavla i Somborske ulice. Na tom mestu u subotu, 18. marta, a za ovaj događaj uručili su pozivnicu i gradonačelniku Milanu Đuriću.

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, navodi Aleksandar Lazarević, 2019. godine odustaje od gradnje centra za vanredne situacije na toj lokaciji, ali i od gradnje parka na čitavoj toj površini i veliki deo zemljišta je početkom ove godine prodat privatnom investitoru za gradnju višespratnica.  

Telepska inicijativa nada se da će koncert u subotu doći veliki broj sugrađana kako bi, uz podršku ostalih gradskih zelenih organizacija, omasovili ideju o očuvanju zelene površine na Telepu.

Koncert na uglu Bulevara patrijarha Pavla i Somborske ulice, na kojem će nastupiti četiri benda, počeće u subotu u 15.30 časova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.