Koncert stipendista u četvrtak u Gradskoj kući

VIDEO K9: Dvanaest mladih umetnika održaće u četvrtak koncert u Gradskoj kući. Svoj talenat predstaviće dobitnici stipendija Fonda za unapređenje vokalne umetnosti mladih "Melanije Bugarinović i ćerke Mirjane Kalinović-Kalin".

348

U četvrtak će u Svečanoj sali Gradske kuće biti održan koncert dobitnika stipendije Fonda za unapređenje vokalne umetnosti mladih “Melanije Bugarinović i ćerke Mirjane Kalinović-Kalin”.

Ovaj fond već 4 decenije iz godine u godinu stipendira talentovane vokalne soliste i korepetitore.

“Delo i humanistička ideja slavne umetnice nastavljaju da žive i kroz uspehe svih onih kojima je pomogla i kojima će nastaviti da pomaže. Grad visoko ceni rad fonda koji daje izvanredne rezultate, podržavajući razvoj mladih stvaralaca, kao i uvek pred nama je odličan koncert koji iznova pokazuje veličinu i značaj davnašnje odluke Melanije Bugarinović da svu svoju imovinu uloži u budućnost. Takvom idejom se rukovodimo se i mi u gradskoj upravi nastojeći da obezbedimo što podsticajnije uslove za razvoj umetnosti i kulture”, rekao je Dalibor Rožić, član Gradskog veća za kulturu.

Melanija Bugarinović bila je operska diva iz Bele Crkve, koja je svu svoju imovinu ostavila Gradu Novom Sadu sa ciljem da pomogne u školovanju mladih vokalnih izvođača i korepetitora.

“Ono što je za nas važno je da ovaj kontinuitet rada i ovaj zamah koji je fond dobio i obeležavanjem četrdesetdvogodišnjice prošle godine ove godine nastavimo ne samo kroz kvalitet rada fonda koji je nesporan i koji se svake godine dokazuje u tome po brojnisti stipendista koji apliciraju da postanu stipendisti fonda, nego zaista u pravom smislu i svrsi ove plemenite ideje postojanja ovog fonda kako je to zamislila Melanija Bugarinović”, naveo je Siniša Bokan, predsednik UO Fonda.

Stipendistkinje ovog Fonda, Aleksansra Pletikosić i pijanistkinja Kaja Mandić Plavšić su izrazile veliku zahvalnost što je upravo njima pripala ova stipendija koja će im,kako su istakle, biti veliki podstrek u daljem radu.

“Dobijanje ovakve stipendije je unikatna prilika da se mi usavršavamo zato što ova stipendija nudi mogućnost nastupa u jednom divnom prostoru kao što je to Svečana sala Gradske kuće u Novom Sadu, a ova stipendija nam pomaže i da izađemo sa meterijalnim troškovima studiranja, života a i usavršavanja”, kazala je Kaja Mandić Plavšič, stipendistkinja Fonda.

Na koncertu će u četvrtak nastupiti 12 stipendista, od kojih su petoro učenici srednje Muzičke škole “Isidor Bajić”, petoro solo pevači sa Akdemije umetnosti i dvoje studenti klavira.

Koncert će biti izveden u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, a kako je najavljeno, publiku očekuje raznovrsan program operskih arija raznih epoha od baroka do 20. veka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.