Koncert “Prometej i prijatelji” u Srpskom narodnom pozorištu

VIDEO K9: Srpsko narodno pozorište u ponedeljak će biti mesto održavanja promocije knjige "Natpis" Aleksandra Pavlovića, uz humanitarni koncert Prometej i prijatelji.

0
129

Knjiga pesama “Natpis” Aleksandra Pavlovića u ponedeljak, 12. decembra, biće promovisana u velikom stilu – u Srpskom narodnom pozorištu i uz učešće poznatih imena naše muzičke scene.

Poetsko – muzičko veče “Prometej i prijatelji” ima humanitarni karakter jer je sav prihod od događaja namenjen deci iz Dečjeg sela.

Pesme u knjizi Natpis su kratke, prijemčive i govore o univerzalnim ljudskim vrednostima, a svaka četiri stiha prati reprodukcija svetski poznate slike koja ih ilustruje, prema mišljenju autora Aleksandra Pavlovića, koji opisuje kako je njegovo delo ugledalo svetlost dana.

“Natpis” je zapravo reprint istoimenog izdanja Književnog društva „Sveti Sava“ koju su u Beogradu 1994. godine tada promovisali Petar Kralj, Svetlana Velmar Janković i Čedomir Mirković. 

A u nesvakidašnjoj promociji u Novom Sadu, u ponedeljak će od 20 sati učestvovati uz Hor SNP-a, Bora Đorđević, Bilja Krstić, Oliver Njego, Neron Mikandus, Tanja Bošković, Miodrag Petrović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.