Koncert podrške Centru “Živeti uspravno”

VIDEO K9: Sutra će u novosadskoj Sinagogi biti održan koncert podrške personalnoj asistenciji osobama s invaliditetom u organizaciji Centra "Živeti uspravno".

0
70

Hor Jevrejske opštine Novi Sad “Hašira” i Dečji hor “Suncokreti” u četvrtak, 11. maja, održaće u Sinagogi humanitarni koncert podrške personalnoj asistenciji osobama s invaliditetom koji organizuje Centar “Živeti uspravno”.

Ovaj centar je u februaru pokrenuo kampanju prikupljanja sredstava između ostalog i organizovanjem različitih događaja kako bi prikupili sredstva za troškove radnih prava personalnih asistenata/kinja 14 osoba sa invaliditetom u Novom Sadu, koje, kako navode, Grad Novi Sad nije pokrio u 2021. i 2022, zatim za  prošlogodišnje troškove rada asistentkinja dveju osoba iz Subotice i Beograda, koje zbog toga što imaju 85 i 90% telesnog oštećenja, a ne 100%, nemaju pravo na finansiranje usluge personalne asistencije iz budžeta gradova u kojima žive, kao i za troškove optimalnog nivoa asistencije jednoj osobi u Somboru, kojoj Grad pokriva 40 sati usluge, a potrebno joj je 60.

Koncert u novosadskoj Sinagogi počeće 11. maja u 19,30 časova

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.