Koncert kvarteta Pneuma „Nova scena“ u petak u Svilari

Koncert u organizaciji kvarteta Pneuma „Nova scena” biće održan 27. oktobra u kulturnoj stanici Svilara, u okviru projekta "Dolazimo" mreže kulturnih stanica.

0
108

Savremeno muzičko stvaralaštvo domaćih kompozitora je područje žive, sveže, kvalitetne i za sad neotkrivene (od strane šire publike) muzike. Stilski raznovrsna, ekspresivno ubedljiva, žanrovski nesputana, ova muzika ponovo stavlja primat ka komunikativnosti na relaciji kompozitor — izvođač — publika.

Na koncertu će se predstaviti dela mladih kompozitora koja su odabrana putem javnog poziva, i velika nam je čast što će na koncertu biti čak pet premijernih izvođenja!

Kompozitori koji će biti predstavljeni su: Milivoje Pićurić (Crna Gora) sa kompozicijom “Titex Intro”, Faruk Mehić (BiH) sa kompozicijom “OCD”, Dorotea Pavlinić (Hrvatska) sa kompozicijom “Kenopsia”, Stefan Jančić (Srbija) sa kompozicijom “Uspomene in G”, Nina Henig Beljanski (Srbija) sa kompozicijom “Oportuno” i Dimitrije Beljanski sa kompozicijama “Echoes of ostinato”, “svita iz predstave Bogojavljenska Noć” i “Graphic score ALN-CMI”.

Kvartet “Pneuma” čine: Katarina Badnjar – violina, Stefan Milović – klarinet, Nina Henig Beljanski – violončelo, Dimitrije Beljanski – klavir

Ulaz je slobodan. Koncert je realizovan u okviru projekta “Dolazimo!” mreže kulturnih stanica, a događaj je pristupačan osobama sa fizičkim invaliditetom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.