Koncentraciona vlada u Vojvodini

VIDEO K9: Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić saglasni su da se u Vojvodini oformi koncentraciona, odnosno programska vlada svih stranaka sa oročenim mandatom.

626

 

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić složili su da je Vojvodini potrebna programska, odnosno koncentraciona vlada svih političkih partija sa oročenim mandatom. Iz Lige socijaldemokrata Vojvodine ističu da je ovo stara ideja predsednika pokrajinske Skupštine Ištvana Pastora, koja je ponovo aktuelizovana.

Iz Srpske napredne stranke kažu da je rad pokrajinske Skupštine i Pokrajinske vlade paralizovan i kako kažu, poslednji ozbiljan posao bio je donođenje Statuta Autonomne pokrajine Vojvodine nakon čega je, kako napominju iz Srpske napredne stranke, sve zamrlo.

Iz Demokratkse stranke Srbije objašnjavaju da je u našoj državi uvreženo mišljenje da svi mogu sa svima, ali da Demokratska stranka Srbije nikada nije bila u toj priči.

Poslanička grupa SPS-PUPS-Jednistvena Srbija-SDPS sa zadovljstvom je primila predlog da se oformi koncentraciona vlada u Vojvodini i kako kažu smatraju d aje ovo dobra ideja koja će doprineti poboljšanju i političke i ekonomske situacije u pokrajini.

Iz Srpske radikalne stranke kažu da je očigledno politička kriza uznapredovala na političkoj sceni Vojvodine i da postoji nekoliko načina da se kriza prevaziđe. Iz ove stranke objašnjavaju da formiranje koncentracione vlade u kojoj bi sve parlamentarne stranke učestvovale nije loša ideja i da oni nemaju ništa protiv toga.

Iz Srpske radikalne stranke ističu da bi prvo trebalo da se završe započeti projekti, investicije, da se saniraju štete od poplava, a da se u međuvremenu pripremaju novi izbori, koji su, kako objašnjavaju iz ove stranke, jedno od rešenje političke krize u Vojvodini.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.