Konačno stabilne cene nekretnina u Srbiji

Nakon višegodišnjih oscilacija i pada vrednosti nekretnina u Srbiji, cene su konačno stabilizovane, realne su i sada je povoljan trenutak za kupovinu, smatraju stručnjaci za tržište nekretnina.

315

Predsednik UO Klastera nekretnina Nenad Đorđević je rekao Tanjugu da je do velikog pada cena došlo zato što je država, s početka ekonomske krize 2008. u SAD, u strahu od ‘mehura’ na tržištu nekretnina pravila u javnosti kampanju da će cene nekretnina padati, što je uplašilo investitore u nekretnine i stanovništvo.

To je, objasnio je on, pratio veliki rast nezaposlenosti od 2009. do 2012. i realan pad zarada.

Đorđević podseća da je pre toga zabeležen rast cena nekretnina u Srbiji, pošto su od 2004. do 2006. bila povećana novčana sredstva stanovništva i privrede, pa je uz liberalnu poslovnu politiku banaka tržište stambenih kredita doživelo ekspanziju.

[quote_box_center]“Cene su sada stabilne već duži period, ipak ova godina je počela – ni dobro ni loše. Najviše se traže mali stanovi, jer ljudi uglavnom imaju do 50.000 evra, dok je za skuplje stanove dosta teže naći kupce”, navodi Đorđević.[/quote_box_center]

Očekuje se da će u narednih pet godina cene rasti, s obzirom na to da će u zemlji biti realizovan veliki broj projekata, a naročito u Beogradu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.