KONAČNO: OBNOVA ŽELEZNICE I KUPOVINA NOVIH VOZOVA

Zahvaljujući ruskom, kuvajtskom, češkom i kineskom kreditu naše železnice mogle bi da dobiju novi izgled, vozovi bi mogli brže da voze, a građani da povrate poverenje u domaći železnički saobraćaj. U planu države je rekonstrukcija oko 700 kilometara pruge i kupovina novih vagona i vozova.

880

Opšte je poznata činjenica da vozovi u Srbiji idu sporije nego vozovi u engleskoj s kraja 19 veka. U prilog tome ide činjenica da je prosečna brzina voza u Srbiji 45 kilometara na sat. Ni vizuleno, naše železnice ne izgledaju ništa bolje – išarani vagoni, propala i neudobna sedišta, kupei bez svetla, grejanja i klime. Ipak, ima nade da bi situacija mogla da se poboljša.

Ni novi vagoni ne znače mnogo, s obzirom na stare šine, propale koloseke i pragove, pa je za brži transport železnicom potrebna i rekonstrukcija infrastrukture.

U Železnicama srbije nedavno su najavili da će se kroz Srbiju remontovati i modernizovati oko 200 kilometara pruge za prosečnu brzinu voza od 160 kilometara na sat, dok će na delu pruge između Novog Sada i Subotice brzina vozova moći da bude i do 200 km/sat.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.