Kon: Spremne nove mere

VIDEO K9: Krizni štab bi u narednim danima trebalo da održi sednicu, a glavna tema će biti nove mere za sve građane koji bi u narednom periodu trebalo da dođu u Srbiju za predstojeće praznike.

0
20

Glavna tema naredne sednice Kriznog štaba biće nove mere za sve građane koji bi u narednom periodu trebalo da dođu u Srbiju za predstojeće praznike, prenose beogradski mediji.

Doktor Predrag Kon izjavio je da medicinski deo Kriznog štaba svakodnevno raspravlja o novim merama, predlozi su napisani, uobličeni i poslati na razmatranje, a tiču se prvenstveno mera za naše građane koji dolaze za novogodišnje i božićne praznike u Srbiju.

Među tim predlozima je uvođenje PCR testiranja pri ulasku u zemlju, ali i potencijalni karantin i izolacija. Na pitanje da li će za njih biti obavezan PCR test, on je rekao da je struka “kompletno predložila šta će da se radi”, ali i naglasio da je “zatvaranje granica nemoguće”.

Kon je rekao da je za suzbijanje epidemije najvažnije da građani nose maske, kao i da ukoliko ljudi ne reaguju na već propisane mere i nisu u stanju da shvate situaciju, onda, kako je naveo, država mora da shvati i da zatvori sve”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.