Komunalni problemi u Danila Kiša

VIDEO K9: Sugrađani iz ulice Danila Kiša ponovo su se požalili našoj redakciji na divlju deponiju koja se godinama nalazi u njihovoj ulici i nekoliko drugih nerešenih komunalnih problema.

0
34

„Ko tebe hlebom, ti njega smećem!“ Ovako se, kako kažu, osećaju stanari ulice Danila Kiša koji žive i svakodnevno prolaze pored divlje deponije, a nadležni godinama ne rešavaju ovaj problem.

Plac, koji se nalazi između brojeva 19 i 23 u ovoj pomenutoj ulici prepun je smeća, od sitnog do kabastog, nepokošenog rastinja, a tu je i ruinirana kućica koja izgleda kao da svakog časa može da se sruši.

Leti se, navode stanari koji koji žive u komšiluku ove deponije, ne može disati od neproijatnog mirisa, pa ih muči pitanje higijene i zdravlja.

Kažu da su se u nekoliko navrata obraćali nadležnima, ali je deponija i ostala na istom mestu.

Kako Kanal 9 nezvanično saznaje, za ovo parče zemlje nisu rešeni imovinsko-pravni odnosi, pa nadležne gradske službe prebacuju odgvornost čišćenja i uređenje placa na vlasnike.

Nije samo deponija problem u ovoj ulici, već i pseći izmet kojeg je, kako kaže Vojović, ova ulica prepuna, a takođe na jednom kraju ulice već neko vreme nedostaje i kontejner, pa stanari svoje smeće nose na drugi kraj ulice ili u susednu.

Nadležni su i dalje nemoćni pred ovim problemima, ističe Vujović kojem se pita kako u gradu ovako nešto može biti dozvoljeno.

Stanari ovog dela Grbavice zalažu se i za osvetljenje malog dečjeg parka u Ulici Milana Simovića jer je, navodi Vujović, čim zađe sunce u parkiću toliko mračno da je s decom tamo nemoguće boraviti.

Pitanje da li će i kada problemi sugrađana iz Ulice Danila Kiša biti rešeni uputili smo nadležnoj Gradskoj upravi, od koje očekujemo odgovor. Dodajmo i da izgled ove ulice, koja se nalazi u širem centru grada, odražava i kulturu pojedinih naših sugrađana pa deo rešenja za ovaj problem leži i u promeni njihovog ponašanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.