Komunalni problemi sugrađana pred komisijom

VIDEO K9: Početak sednice Komisije za predstavke i predloge  Skupštine Novog Sada, danas je ispred Plave sale čekala nekolicina sugrađana čije su se predstavke uglavnom odnosile na komunalne probleme.

0
16

Članovi Komisije za predstavke i predloge Skupštine Novog Sada razmatrali su danas više usmenih predstavki koje su sugrađani izneli neposredno na sednici, ali i pisane koje su Novosađani slali poštom.

Takođe, razmatrano je i više odgovora pristiglih na ranije podnete predstavke, a koji će biti upućeni na adrese sugrađana koji su ih podneli.

Sugrađanin iz Ulice Branka Ćopića zamolio je nadležne razmotre postavljanje ležećih policajaca u toj ulici jer je, kako je rekao, protok saobraćaja u prethodne tri godine višestruko pojčan zbog velike gradnje u Adicama, prevashodno u Ulici Desanke Maksimović, gde se, kako navodi, neretko, vozi i do 80 i 100km/h. Kaže i da je na tom delu već bilo više udesa, a nebezbednost povećava i nedostatak trotoara sa parne strane ulice, kao i nepostojanje pešačkih prelaza.

Sugrađanka sa Podbare iz Ulice Filipa Višnjića obratila se Komisiji po drugi put, jer je na njenu predstavku u kojoj je ukazala na problem nepostojanja pešačkog prelaza između Ulice Marka Miljanova i Trga Save Vukosavljeva, u avgustu odgovoreno da je zahtev osnovan i da će prelaz uskoro biti obeležen, a to još, kako navodi, nije učinjeno. Osim toga, ukazala je da između broja 15 i 17 u Ulici Filipa Višnjića ne postoji trotoar, jer je uništen, pa su građani primorani da pretrčavaju na drugu stranu do prodavnice ili kontejnera, a saobraćaj je veoma frekventan pa je prelazak rizičan i nesiguran.

Na prethodno podnetu predstavku stanovnika Petrovaradina, sa primedbom na odvođenje atmosferskih voda u Ulici Račkog kod kućnog broja 69, iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije obavestili su da će iz Stručne službe izvršiti terenski obilazak, sagledati obim i vrstu radova koje je potrebno izvesti i razmotriti mogućnost pristupanju aktivnostima u cilju rešavanja problema odvođenja atmosferskih voda sa predmetnog lokaliteta, a u skladu sa prioritetima, raspoloživim sredstvima i kapacitetima izvođača radova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.