Komunalna policija postaje milicija i u Novom Sadu

VIDEO K9: Odbornici Skupštine Novog Sada će na sednici u sredu, 27. novembra, doneti odluku da novosadska Komunalna policija postane Komunalna milicija, u skladu sa republičkim zakonima.

160

Predlog odluke o Komunalnoj miliciji koji će se naći na dnevnom redu Skupštine grada u sredu, 27. novembra usvojili su članovi Saveta za komunalne delatnosti.

Reč je o usklađivanju sa Zakonom o komunalnoj miliciji koji je usvojen u Skupštini Srbije u julu ove godine, koji u ovoj oblasti, osim promene naziva, donosi i druge novine.

“Jedna od bitnih novina jeste preimenovanje naziva. Više neće biti Komunalna policija, nego će biti Komunalna milicija. To je jedan segment. U ovoj odluci su opisane sve nadležnosti Komunalne milicije”, rekao je Slobodan Veselinović, predsednik Savet za komunalne delatnosti.

On je naveo i da će komunalna milicija svoje poslove sprovoditi u saradnji sa MUP-om i gradskim inspekcijskim organima, te da posebne nadležnosti nisu bitno uvećane. Komunalna milicija moći će ubuduće, po pisanom nalogu načelnika, da deluje i u civilu, a biće i organizacionih izmena.

“Drugo je da Komunalna milicija će se deliti organizacija po sektorima. I Novi Sad će biti organizovan u tri sektora, sektor istok, sektor zapad i sektor administrativnih poslova i unutrašnje kontrole”, kazao je Veselinović.

Do sada, kako je rekao, nije bilo potrebe za povećanjem broja komunalnih policajaca, ali će u narednom periodu to naverovatnije biti promenjeno.

Savet je na ovoj sednici razmatrao i predlog odluke o utvrđivanju kriterijuma za umanjenje obaveza plaćanja komunalnih usluga porodicama sa troje i više dece u 2020. godini, a prijavljivanje građana za ovo umanjenje biće omogućeno do 25. januara.

“Imamo za porodice sa troje, četvero i petoro dece umanjenje računa za 30 posto. Ovde se govori o umanjenu računa koji se naplaćuju preko Informatike. Tu je Toplana, Čistoća i Vodovod i kanalizacija. Za šestoro, sedmoro i osmoro dece biće umanjeno 40 posto i za devet i više dece 50 posto”, pojasnio je Veselinović.

Savet je prihvatio Predlog odluke o izradi Regionalnog plana upravljanja otpadom za Grad Novi Sad i opštine Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Žabalj, Srbobran, Temerin i Vrbas za period od 2019-2028. godine. Prihvaćen je i Predlog odluke kojom je predloženo otuđenje građevinskog zemljišta u javnoj svojini Republike Srbije u javnu svojinu Grada koje je namenjeno za kompleks regionalne deponije u Novom Sadu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.