Komplikacije tokom vožnje u zimskim uslovima

VIDEO K9: Zima nikako da napusti naše krajeve, naročito u brdsko-planinskim krajevima gde još uvek ima snega na putevima, gde vozači moraju posebno biti oprezni, pogotovo u nepredviđenim situacijama, kažu u Savezu vozača Vojvodine.

0
46

Kada krećete na put u zimskim uslovima najvažnije je da imate pun rezervoar goriva, zimsku opremu što podrazumeva gume i lance te da se dobro informišete kod nadležnih o stanju na terenu i putevima. A ako vas put vodi kroz predele gde može doći do smetova i nanosa snega, morate se unapred pripremiti za moguće komplikacije, a jedna od njih je i ostati zavejen na putu, kažu u Savezu vozača Vojvodine.

Ako vreme boravka traje duže, u ovakvim uslovima važno i da racionalizujete sam rad automobila, odnosno, objašnjava Topo, 10 minuta ostaviti automobil da radi, pa ga zatim isključiti na neko određeno vreme, kako bi uštedeli gorivo. Pri tom je potrebno isključiti sve uređaje koji koriste električnu energiju kako bi automobil trošio što manje struje.

Najekstreminiji deo ovakve priče može da vas zadesi ako nemate signal na telefonu, pa tek tada ne treba izlaziti i udaljavati se od automobila, naglašava Topo i dodaje da u je takvom slučaju potrebno izaći iz automobila samo dok auto radi kako bi se izbeglo udisanje izduvnih gasova. Za vožnju u zimskim uslovima neophodno je pridržavati se saveta i nikako ne postupati samostalno, dodaje on.

Ovu godinu Savez vozača Vojvodine posvetiće toleranciji u saobraćaju ali i ženama u saobraćaju, kaže Topo, jer je neophodno, dodaje, da u saobraćaju učimo i čuvamo jedni druge, pošto i mala greška može da košta života i nas samih i nekog drugog.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.