Kompletna kanalizaciona mreža u Temerinu nakon izgradnje prečistača

VIDEO K9: Meštani Temerina nadaju se da bi u dogledno vreme mogli da dobiju priključak na opštinsku kanalizacionu mrežu. Radove na izgradnji dela te mreže danas su obišli predstavnici opštinske i pokrajinske vlasti.

0
532

Nedostatak kanalizacione mreže u 21. veku boljka je mnogih vojvođanskih lokalnih samouprava, a u opštini Temerin od prošle godine stvari su pokrenute sa mrtve tačke.

U Bačkom Jarku je u toku je izgradnja kanalizacione mreže u dužini oko 1400 metara, na koju će, osim javnih i poslovnih objekata, biti priključeno i 101 domaćinstvo. Izgradnja kanalizacione mreže u četiri ulice vredna je 24 miliona dinara, a sredstva za sufinansiranje su obezbeđena na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

“Nakon završetka radova biće priključeni na kanalizacionu mrežu i važni objekti poput škole, vrtića, stambeni objekti. To je nastavak zajedničkih ulaganja Pokrajinske vlade i opštine Temerin u prethodnih 2,5 godine vrednih 300 miliona dinara, koliko je Pokrajinska vlada uložila u ovu opštinu, odnosno, same investicije su bile i vrednije računajući i učešće opštine”, rekao je Đorđe Milićević, potpredsednik Pokrajinske vlade.

U toku je i izgradnja fekalne kanalizacione mreže na zapadnom kolektoru u Temerinu u dužini oko kilometar i po, na koji će biti prikopčano oko 140 domaćinastava, rekao je predsednik opštine Temerin Đuro Žiga, koji je najavio kapitalne projekte čija će realizacija početi naredne godine.

“Naime, na zajedničkoj sednici Pokrajinske i Vlade Srbije postignut je dogovor da se 4 projekta izgradnje prečistača fekalne kanalizacije sa teritorije AP Vojvodine realizuju u naredne dve godine. Među ta 4 projekta je i projekat izgradnje prečistača fekalne kanalizacije u samom Temerinu. Vrednost te investicije je nešto oko 420 miliona dinara i ona će biti finansirana preko Ministarstva za zaštitu životne sredine”, naveo je Žiga.

Izgradnja ovog prečistača, kako je rekao, mogla bi biti okončana do početka 2021. godine, što će ubrzati nastavak izgradnje kanalizacione mreže u temerinskoj opštini.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.