Kompetencije za državne službenike

VIDEO K9: Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave održana je danas u Novom Sadu. Ove izmene podrazumevaju uvođenje kompetencija zaposlenih službenika kako bi oni što bolje i efikanije obavljali svoj posao.

0
12

Zakon o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave reguliše prava i obaveze zaposlnih koji rade u ovim organima, a cilj je da se novim izmenana podstigne njihova veća profesionalizacija i usavršavanje.

U zgradi Skupštine Vojvodine danas je održana javna rasprava o izmenama i dopunama ovog zakona koje se, kako je objasnila pomoćnica ministra državne uprave i lokalane samouprave, pre svega odnose na uvođenje kompentencija u rad službenika, koje podrazumevaju određena znanja, veštine i sposobnosti potrebne zaposlenima kako bi što bolje radili svoj posao.

Serija javnih rasprava o Nacrtu izmena i dopuna ovog Zakona ima veliki značaj za položaj, odnosno radno-pravni status svih zaposlenih službenika u javnoj upravi, posebno službenika na položaju i funkcionera u lokalnoj i pokrajinskoj administraciji, rekao je Aleksandar Sofić, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

On je dodao i da će lista kompentencija, rangiranje zaposlenih, koja će biti uvedene ovim izmenama i dopunama zakona, omogućiti bolju efiksansost i brže rešavanje problema građana i privrede.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.