Kompanija Matijević kupila hotel “Slavija”

Ministar privrede Srbije Slobodan Cvetković je danas sa predstavnicima kompanije "Matijević" potpisao ugovor o prodaji beogradskog hotela Slavija.

0
30

Time je, kako je saopštilo Ministarstvo privrede, završen proces privatizacije “Slavije”.

Ministarstvo nije navelo po kojoj ceni je prodat hotel, ali je ranije Zoran Matijević, suvlasnik kompanije Industrija mesa “Matijević”, za agenciju Beta rekao da su ponudili više od 24,9 miliona evra, koliko je bila minimalna cena na licitaciji.

Na tom javnom nadmetanju jedno je kompanija “Matijević” dostavila ponudu.

Ministarstvo privrede oglasilo je u oktobru privatizaciju preduzeća “Slavija hoteli”, a na prodaju je ponuđen kompleks od tri objekta na raskrsnici Slavija, koji se nalaze između Bulevara oslobođenja i Makenzijeve ulice.

Plan novih vlasnika hotela “Slavija” je da deo hotelskog komleksa, hotel “Slavija luks” koji je bio garni hotel (uključuje samo spavanje i doručak), već ove godine stave u funkciju, a ostatak bi se pripremio za prijem gostiju za specijalizovanu međunarodnu izložbu EKSPO 2027.

Sva tri objekta hotela “Slavija”, stari deo, kula i Slavija luks, poseduju 300 soba, jednokrevetnih, dvokrevetnih i trokrevetnih.

Finansijski izveštaji pokazuju da su prošle godine hoteli ostvarili prihod od 3,9 miliona evra, oko 800.000 evra više nego godinu pre. Uz rashode od oko četiri miliona evra, 2022. su završili sa gubitkom od oko 68.000 evra, a imaju 100 radnika.

Hoteli “Slavija” nekada su poslovali kao deo nacionalnog avio-prevoznika JAT.

Izdvojeni su iz kompanije 2005. kao jedno od nekoliko zavisnih preduzeća i prešli su u vlasništvo države.

Kompanija “Matijević” u vlasništvu ima pet hotela, tri su u Novom Sadu – “Centar”, “Aleksandar” i “Ribarsko ostrvo”, u Zrenjaninu je hotel “Vojvodina”, a na Trgu republike u Beogradu “Beograd – Centar 1”

(Beta)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.