Komore kao podrška privredi

VIDEO K9: Savetovanje za pokrajinske poslanike na temu "Jedinstveni komorski sistem u funkciji rasta srpske privrede" održano je u velikoj sali Skupštine AP Vojvodine.

0
357

Predsednik Privredne komore upoznao je pokrajinske poslanike sa radom ove institucije i mogućnostima koje pruža članstvo u okviru Privredne komore Srbije, u smislu podrške, obuka, učešća u procesu odlučivanja privrednih veza, informacija i slično.

“Mi smo počeli pre godinu i po dana predstavljajući prvo zakonske osnove zatim unutrašnju reorganizaciju kod nas prvo u Privrednoj komori Srbije pa onda 1 januara uključivanjem svih regionalnih komora u jedinstven sistem pravljenja, jasnih ciljeva koje svaka od Privrednih komora treba da servisira uslugama sa vrlo jasnim planovima”, rekao je Marko Čadež, predsednik Privredne komora Srbije.

On je dodao da je obrazovanje ovakvih regionalnih Privrednih komora važno u cilju očuvanja i jačanja ekonomskih veza između opština koje su povezane prostorno, saobraćajno, privredno, ali na neki drugi načiin pripadaju različitim regionalnim komorama na način kako je to urađeno Uredbom o upravnim okruzima.

“Danas je okončan serijal predavanja koji je imao za cilj da se poslanici Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine da dođu u posed novih znanja vezanih za proces proizvodnje priključenja Evropskoj uniji. U tom serijalu smo do sada razgovarali u različitim aspektima problema”, naveo je Ištvan Pastor, predsednik Skupštine APV.

Privredna komora Srbije ima 27 stručnih timova koji su uključeni u čak 29 pregovaračkih poglavlja. Ovim današnjim savetovanjem ujedno bi bila i završnica serija savetovanja za pokrajinske poslanike.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.