Komisija za akreditaciju osporava doktorate na 22 fakulteta

Komisija za akreditaciju (KAPK) napisala je izveštaj u kojem stoji da je devet privatnih univerziteta sa ukupno 22 fakulteta u Srbiji izdavalo doktorate, iako nisu imali dozvolu za izvodjenje magistarskih studija, a samim tim ni odbranu doktorata.

0
340

U izveštaju Komisije za akreditaciju spominju se čak 103 neovlašćeno izdata doktorata, prenosi Slobodna evropa pisanje Večernjih novosti.

Njihov identitet KAPK je utvrdio, prema istom izvoru, tako što su se ti ljudi, u procesu reakreditacije, pojavili kao predavači na istim ili drugim fakultetima i na visokim školama.

Nacionalni savet za visoko obrazovanje je, po dobijanju ovog izveštaja, zatražio od Ministarstva prosvete da utvrdi da li su ove diplome validne, s obzirom na to da su fakulteti, kako se navodi, dozvoljavali da studenti doktoriraju, iako nisu imali uslov, odnosno rešenje o ispunjenosti kadrovskih, tehničkih i prostornih uslova za izvođenje nastave na magistarskim studijama.

Ministarstvo je, sa svoje strane, zatražilo dodatnu dokumentaciju za svaki od 103 slučaja poimenice. (Slobodna Evropa, Novosti)

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.