Komisija: Propusti u istrazi napada u Potočarima

Zajednička Komisija za odbranu i bezbednost Parlamentarne skupštine BiH danas nije prihvatila izveštaj o radu nezavisnog odbora skupštine za 2016. godinu, navodeći niz propusta, posebno u vezi s istragom o napadu na premijera Srbije Aleksandra Vučića tokom komemoracije u Potočarima, u julu 2015.

0
389

Zamenik predsednika komisije Borislav Bojić (SDS) rekao je da je “za svaku osudu” to što do sada nema epiloga o napadu na premijera Vučića, preneli su sarajevski mediji.

Bojić je rekao da se “plaši da će ova istraga pasti u zaborav i da neće biti kažnjeni odgovorni za propuste u Srebrenici”.

Enes Obralija, zamenik predsednika Nezavisnog odbora koje je nezavisno telo policijskih struktura u BiH, kazao je da su se posle napada na Vučića u Potočarima obraćali Tužilaštvu BiH, Ministarstvu bezbednosti BiH, kao i da su pozivali direktore policijskih agencija na sastanke.

“Mi nemamo nijedan dokument iz Tužilaštva BiH da se protiv bilo koga od rukovodilaca ili zamenika rukovodilaca policijskih tela pokrenula istraga, što bi dovelo do našeg konkretnijeg delovanja”, rekao je Obralija.

Prema njegovim rečima, Nezavisni odbor u vezi s tim slučajem nije više mogao uraditi, jer je iscrpio sve mogućnosti.

Član komisije Šemsudin Mehmedović (SDA) rekao je da postoje problemi koji se odnose na zapošljavanje policijskih kadeta u Graničnoj policiji BiH i u Agenciji za istrage i zaštitu BiH (SIPA).

Prema njegovim rečima, intervjui se vode nezakonito i “nameštaju se tako da ih prođu podobni kandidati”.

“Zbog toga imamo situaciju da nam u Graničnoj policiji fali 300 policajaca što dovodi u pitanje rad pojednih graničnih prelaza”, rekao je Mehmedović.

Zajednička komisija danas je jednoglasno prihvatila izveštaj vojnog parlamentarnog poverenika o stanju u Oružanim snagama BiH.

U tom izveštaju se ističe loša ishrana vojnika, neadekvatna opremljenost, starost vozila i veoma loše stanje u kasarnama. (Agencije, RTV)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.