Komisija o predstavkama Novosađana

VIDEO K9: Prva sreda u mesecu vreme je za rešavanje prestavki i predloga sugrađana koje podnose Komisiji Skupštine Novog Sada.

0
19

U Maloj sali Skupštine grada, članovi Komisije za predstavke i predloge danas su razgovarali sa sugrađanima koji su rešenje za svoje probleme potražili na ovom mestu.

Jedini raspoložen za razgovor sa nama je sugrađanin Rade Tubić koji je pred komisiju došao, kako navodi, ispred grupe zakupaca prostora na Najlon pijaci zbog naplate određenih usluga koje, prema njihovom mišljenju, nisu definisane važećim cenovnikom.

Tubić kaže da je cenovnikom predviđeno da im se parking naplaćuje 58 dinara po jednom radnom danu, dok je u praksi cena parkinga 1.090 dinara. Njihova glavna zamerka je, kako je pojašnjeno u izveštaju Komisije za prestavke, dodatno naplaćivanje prostora za parkiranje vozila, jer smatraju da su korišćenje tog prostora već platili zakupom mesta za promet svoje robe.

U izveštaju o današnjem radu Komisije, ovom skupštinskom telu se obratila i upravnica stambene zajednice u Telepskoj dolini koja je, između ostalog, ukazala na problem postojećeg dečijeg igrališta u tom delu grada koje bi trebalo urediti i po mogućstvu malo proširiti dodatnim mobilijarom. Ona je takođe navela i da žitelji Ulice Jovana Bijelića nemaju kanalizaciju, što im predstavlja veoma veliki problem. 

Požalio se i predsednik zbora stanara u vojnom objektu kasarne „Miletićeva“ u Ulici vojvode Bojovića i izneo problem sa parkiranjem stanara u tom objektu. Kako je naveo, veliko dvorište vojnog objekta nedozvoljeno koristi veliki broj vozača za parkiranje svojih vozila i na taj način ugrožavaju vodovodne i grejne cevi koje su stare i duže vreme nisu održavane.

Komisija će se ove predstvake uputiti nadležnim institucijama na razmatranje i rešavanje, a nakon dobijenih odgovora podnosioci predstavki biće pismenim putem obavešteni o tome.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.